Zapraszamy do zakupów w jedynym autoryzowanym sklepie na allegro produktów pod marką Juchowo Farm.
Idea powstania Projektu Wiejskiego, realizowanego na bazie rolnictwa biodynamicznego odwołuje się do cyklu wykładów, wygłoszonych przez Rudolfa’ Steinera w roku 1924 w majątku Kobierzyce koło Wrocławia.
Rolnictwo biodynamiczne jest wyższym poziomem rolnictwa ekologicznego, wiąże się z rozwojem kulturowym oraz agrarnym, skierowanym na przywracanie glebie żyzności w kontekście trójpodziału społecznego.
Jest to myśl przewodnia Projektu Wiejskiego Juchowo, Radacz, Kadzielna . Gospodarstwo biodynamiczne Juchowo Farm od 2000 roku realizuje te cele.
Rolnictwo biodynamiczne w Juchowie funkcjonuje w obiegu zamkniętym.
Projekt wiejski zatrudnia ponad 150 osób w tym ponad 50 w ramach ZAZ który prowadzi działalność produkcyjno – usługową w obszarze ekologicznego rolnictwa i przetwórstwa.
Zachęcamy do obejrzenia:
https://www.youtube.com/watch?v=8WiYET3LfqU
https://www.youtube.com/watch?v=EUi9f7WRJ1s
https://www.youtube.com/watch?v=M3G5WSylJaY
Chleb orkiszowy razowy 1000 g
Składniki: mąka orkiszowa* typ 2000 (45,3 %), typ1050, mąka żytnia typ 720*(w zakwasie), woda, płatki żytnie, płatki orkiszowe (3,5 %), ziarno słonecznika*, siemię lniane*, sól.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Chleb w całości, nie krojony.
Kraj pochodzenia: Polska
Zamówienia do wysyłki w danych tygodniu przyjmujemy do wtorku do godz. 13:00. Zamówienia późniejsze wysyłane są w kolejnym tygodniu.
Pieczywo wysyłamy od poniedziałku do środy, najczęściej w dniu wypieku lub najpóźniej w kolejnym dniu.
Producent:
Fundacja im. St. Karłowskiego
Juchowo 54 A
78-446 Silnowo
Demeter to znak jakości żywności pochodzącej z gospodarstw biodynamicznych. To równocześnie najstarszy znak towarowy żywności produkowanej metodami ekologicznymi.
Standardy Demeter stawiają wysokie wymagania co do jakości produkcji w rolnictwie ekologicznym i są bardziej surowe w porównaniu z przepisami regulującymi produkcję ekologiczną w Unii Europejskiej.
Kupując żywność ze znakiem Demeter, można mieć pewność, że pochodzi ona z gospodarstw i przetwórni, które konsekwentnie przestrzegają zasad zrównoważonego rozwoju.