NOWOŚĆ! Chleb litewski żytni tradycyjny 300 g Garso!
- Pradawna receptura oparta na 48-godzinym zakwasie oraz fermentacji zapewniającej wyjątkowe walory smakowe!
- Długi okres przechowywania w temperaturze pokojowej- do 6 miesięcy, dzięki procesowi pasteryzacji!
- Bez sztucznych dodatków, oraz konserwantów!
- Zawiera węglowodany złożone, które są powoli wchłaniane do organizmu, zapewnia to stabilny poziom cukru we krwi, oraz energii, przez dłuższy czas niż w przypadku białego pieczywa!
- Bogactwo w błonnik zapewnia przyspieszenie przemiany materii!
- Certyfikat BRC!
- Certyfikat RSPO!
Chleb dzięki pasteryzacji, czyli specjalnemu procesowi podwójnego wypieku i pakowania, posiadają długi termin przydatności. Atmosfera ochronna sprawia, że zostaje spowolniony rozwój mikrobiologii odpowiedzialnej za starzenie się pieczywa, przez co zachowuje ono świeżość przez cały okres przydatności do spożycia.
Chleb litewski żytni tradycyjny 300 g Garso!
Składniki: mąka żytnia 38%, mąka pszenna, woda, rafinowany syrop cukrowy, słód żytni 3,3%, otręby pszenne, drożdże, mąka słodowa żytnia, regulatory kwasowości: E330, E260; serwatka w proszku, emulgator: lecytyny sojowe; sól, mąka fasolowa, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; kminek.
Alergeny: Produkt może zawierać: jaja, orzeszki ziemne, orzechy, sezam, siarczyny.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1094 kJ/258 kcal
- Tłuszcz: 1,2g
- - w tym kwasy tłuszczowe:
- - nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 50 g
- - w tym cukry: 4,2 g
- Białko: 8,3g
- Sól: 1 g
- Błonnik: 6,4 g
- Przechowywać w temperaturze otoczenia Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
- Masa netto: 300 g
- Kraj pochodzenia: Litwa