Chleb smażony z czosnkiem, NAJLEPSZY DO PIWA, LITWA 100g (w produktyzacji błędnie wpisano 300g)
Chleb smażony z czosnkiem, NAJLEPSZY DO PIWA, LITWA
Oprócz różnorodności samego chleba (z kminkiem, miodem, trawami, rodzynkami itd.) w litewskiej kuchni jest potrawa, która nazywa się łabas (po litewsku – pozdrowienie).
Jak i większość litewskich potraw jest ona genialna w swojej prostocie: do pieczonego, cienko pokrojonego czarnego chleba dodaje się nasiona słonecznika, czosnek i ser. W świecie nie ma nic lepszego do piwa.
Masa - 100 g
Chlebki smażone są robione z najlepszego litewskiego chleba, wypiekanego jest na kamieniu zgodnie z tradycją nawiązującą do dawnych tradycji, dzięki czemu powierzchnię otacza popękana skorupa. Chleb jest formowany ręcznie, dzięki czemu każdy bochenek jest wyjątkowy, wykonany z wyjątkową pieczołowitością.
Na zdjęciu poniżej jest tradycyjna litewska zakąska do piwa, składniki kupisz na naszych aukcjach.