Chleb i Okruszki
45 nowych przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
Eliza Mórawska-Kmita
"Każdy kto spróbował chleba upieczonego w domu, żałował tylko tego, że tak późno zaczął piec." - autorka
"Ta książka jest doskonała zarówno dla osób początkujących jak również zaawansowanych. Takiej książki na rynku bardzo brakowało” - wydawca
- 184 strony inspiracji
- 45 sprawdzonych przepisów, które pokochali czytelnicy
- 28 stron porad docenionych przed początkujących!
O autorce:
Od 14 lat prowadzi kultowego już bloga WhitePlate.com, którego co miesiąc odwiedza 150 tysięcy czytelników. Autorka bestsellerowych książek kulinarnych: „Słodkie”, „O chlebie”, „O jabłkach”. Z pasją piecze chleby od 18 lat i jest niekwestionowanym autorytetem w dziedzinie domowego wypieku chleba. Zapalona kolekcjonerka książek kulinarnych, których posiada ponad dwa tysiące egzemplarzy. Jak twierdzi „pieczenie chleba daje wiele satysfakcji i jest uzależniające.” Dzień zaczyna od rozgrzania piekarnika i wstawienia nowego bochenka. Kiedy ma ich nadmiar – jak podczas pracy nad najnowszą książką „Chleb i okruszki”, rozdaje je przyjaciołom i sąsiadom. Kiedy nie może zasnąć, próbuje policzyć wszystkie upieczone chleby.
”Uwielbiam ogrom możliwości jakie daje mąka i woda” - autorka