Pieczywo chrupkie bezglutenowe posiada neutralny smak, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się z dodatkami słonymi, jak i słodkimi. Jest naturalnym substytutem pszennego chleba. Praktycznie pozbawione jest tłuszczu (0,1g na jedną kromkę) dzięki czemu jest niskokaloryczny i pasuje do diet redukcyjnych. Lekkie, chrupkie pieczywo kukurydziano - ryżowe to świetny zamiennik tradycyjnego chleba lub też snack między posiłkowy.
Składniki: mąka ryżowa i kukurydziana, cukier, sól.
Wartość odżywcza dla 100g:
Energia: 1611kJ (380kcal)
Tłuszcz: 1,7g (w tym kwasy nasycone 0,3g)
Węglowodany: 84,0g (w tym cukry 6,0g)
Białko: 6,0g
Błonnik: 2,3g
Sól: 1,4g
Wartości odżywcze dla jednej kromki (ok.7g):
Energia: 113kJ (27kcal)
Tłuszcz: 0,1g (w tym kwasy nasycone 0,0g)
Węglowodany: 5,9g (w tym cukry 0,4g)
Białko: 0,4g
Błonnik: 0,2g
Sól: 0,10g