Chleb bezglutenowy z czarnuszką - mieszanka do wyp
Teraz tylko 11.82!
Pięć Przemian
Chleb bezglutenowy z czarnuszką - mieszanka do wypieku.
Składniki:
Mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Opis:
Mieszanka do wypieku to mix mąk oraz ziaren z dodatkiem czarnuszki. Mieszanka zawiera dwa rodzaje mąki: owsianą bezglutenową oraz mąkę teff, które są źródłem wartościowego błonnika.
Sposób przygotowania w/g producenta:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym i obsyp płatkami owsianymi.
3. Wsyp mieszankę do miski i dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Uwagi:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, szczelnie zamknięte. Na terenie zakładu producent konfekcjonuje migdały. Powyższy produkt może je zawierać!
Chleb bezglutenowy z czarnuszką - mieszanka do wypieku
DLA CIEBIE, TWOJEGO ZDROWIA I URODY
0.5
Kod EAN
Sprawdź, co jeszcze dobrego mamy na pozostałych aukcjach!
Masz pytania? Wyślij do nas wiadomość (kontakt preferowany).
Zastanawiasz się nad zakupem? Sprawdź opinie na naszym drugim koncie: smaczne_zdrowe.
Serdecznie zapraszamy!