CHIPSY KOKSOWE Z SOLĄ MORSKĄ BIO 60 g
Chipsy kokosowe to popularne przekaski. Ich właściwości i unikalny chrupki smak przypadł do gustu wilu konsumentom.
Chipsy kokosowe można spożywać same lub jako zdrowsza alternatywa dla smażonych przekąsek.
Chipsy kokosowe pochodzą ze słonecznej Sri Lanki, gdzie na tropikalnych plażach zbierane są orzechy kokosowe, z których później pozyskuje się olej, mleczko, wiórki i chipsy kokosowe. Chipsy kokosowe powstają dzięki procesowi suszenia białych płatków orzechów palmy kokosowej, do czego nie wykorzystuje się zbędnych konserwantów ani barwników.
Są upieczone, więc zdrowsze niż zwykła smażona przekąska. Bez konserwantów. Bez cholesterolu. Brak tłuszczów trans.
Chipsy kokosowe to świetny wybór szczególnie dla osób, które wiedzą jak ważne jest zdrowe i zrównoważone odżywianie. Ta tropikalna przekąska jest źródłem wielu witamin i minerałów, a także cennego dla organizmu błonnikai białka. Wśród wyjątkowych właściwości chipsów kokosowych wymienia się zarówno wspieranie metabolizmu, działanie antyrodnikowe oraz wspieranie odporności. To doskonała przekaska dla osób na dietach ketogenicznych, oraz dla kobiet w ciąży i osób z cukrzycą (niski indeks glikemiczny). Chipsy kokosowe są wysokokaloryczne, zalecamy więc by spożywać je z umiarem - a wiemy, że potrafią uzależnić!
Dodaj Chipsy kokosowe do :
> porannej owsianki lub jaglank
> koktajli lub sałatek owocowych
> ciast, ciasteczek i babeczek
> domowych kulek mocy
> orientalnych dań kuchni azjatyckiej
… lub można zjeść je same, jako pełna witamin przekąska :)
Skład :
Płatki kokosowe
Alergeny
Produkt może zawierać :
gluten, orzechy ziemne, soje, mleko, inne orzechy, seler, sezam, dwutlenek siarki.
Wartości odżywczena 100g
Energia 668 kcal
Tłuszcze 64,56g
Tłuszcze nasycone 58,21g
Węglowodany 28,48g
Cukry4,22g
Białko7,94g
Sól 0,3049g
Kraj Pochodzenia
Filipiny