Gudobele to jedna z największych piekarni na Litwie. Bon Chance to chipsy chlebowe z chleba pszenno-żytniego, które wypiekane są w specjalnej formie. Następnie są cienko krojone, smażone na oleju roślinnym i doprawione różnymi przyprawami. Śmietana i Szczypiorek to zawsze dobre połączenie. W taki sposób powstała przekąska o tym smaku. Chipsy sprawdzą się jako przekąska, starter lub jako dodatek do zup, sałatek, deski serów lub wędlin.
Składniki:
Chleb żytnio-pszenny 61,5% (mąka żytnia, mąka pszenna, błonnik pszenny, cukier, olej roślinny (rzepakowy), drożdże, sól jodowana, kminek); olej roślinny (rzepakowy); mieszanka przyprawowa 5,5% (białko mleka 1,5%, sól, cebula w proszku 0.5%, mąka pszenna, suszony syrop glukozowy (kukurydziany), cukier, hydrolizaty białkowe (zawierają soję), błonnik jęczmienny, pietruszka 0,2%, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy), czosnek, ekstrakt drożdżowy, aromaty naturalne masła i mleka); woda.
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna 2070 kJ / 496 kcal
- Tłuszcz 26,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe 1,3 g
- Węglowodany 52 g
- w tym cukry 11,8 g
- Białko 7,1 g
- Błonnik 8,7 g
- Sól 2,2 g