TERMIN WAŻNOŚCI 23.11.2019
Poznaj sos powstały w oparciu o tradycyjną chińską recepturę. Przyprawa, którą każdy powinien mieć w swojej kuchni. Sos sojowy to produkt, bez którego większość Azjatów nie wyobraża sobie gotowania. Jest podstawowym składnikiem kuchni chińskiej oraz najbardziej znanym sosem przyprawowym. Bardzo prosty w użyciu, wzbogaca smak i aromat potraw.
Dodatkowo nadaje daniom złocisty kolor. Z powodzeniem zastępuje sól i kostki rosołowe. Idealnie sprawdza się jako marynata do mięs i ryb. Równie doskonały do zup oraz sosów. Niezastąpiony do warzyw z patelni. Może być pysznym dipem.
Składniki:
- woda
- sól
- soja 10%
- mąka pszenna
- cukier
- wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
- barwnik: E 150c
- substancja konserwująca: sorbinian potasu
Wartości odżywcze w 100 ml produktu:
- wartość energetyczna: 68 kJ/ 16 kcal
- tłuszcz: 0,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- węglowodany: 3,0 g
- w tym cukry: 2,0 g
- białko: 1,0 g
- sól: 18 g
Masa netto 12 x 150 ml