Chiński Makaron Chow Mein 227g RARE PEARL
Makaron Chow Mein to specjał kuchni chińskiej.
Jego cechą rozpoznawczą jest charakterystyczny żółty kolor i cienkie nitki. Jest bardzo popularnym produktem w Chinach i Tajlandii. Podawany jest jako jeden ze składników dań z woka i patelni.
Najlepiej spożyć przed: 06/2024
Po ugotowaniu staje się miękki i sprężysty, dzięki czemu dobrze sprawdza się w zupach, a poddany odpowiedniemu podsmażeniu metodą stir-fry nabiera smakowitej, chrupkiej konsystencji.
Sposób przygotowania: Makaron gotujemy we wrzącej wodzie przez 3-5 minut, a następnie odcedzamy i przepłukujemy, aby pozbyć się nadmiaru skrobi.
Tradycyjnie makaron Chow Mein przyrządza się w woku z dodatkiem ulubionych warzyw, wybranego białka oraz słodko-słonego sosu na bazie sosu sojowego, cukru, octu ryżowego i czosnku.
Jadany zarówno jako pełne danie, jak i szybka, lunchowa przekąska, stanowi jedną z najbardziej rozpoznawalnych, powszechnie lubianych potraw kuchni orientalnej.