83163
Jeśli chcesz kupić więcej herbaty, zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu!
Wstęp:
Herbatę Pu'er produkuje się głównie w Xishuangbanna, Linyi i Puer w prowincji Yunnan. Herbata Pu-erh charakteryzuje się bogactwem pomarańczy i żółci, długotrwałym aromatem, niepowtarzalnym smakiem, mocnym łagodnym smakiem i długotrwałą odpornością na pienienie.
Herbata Pu'er ma wiele funkcji, takich jak obniżenie poziomu tłuszczu we krwi, zmniejszenie masy ciała, hamowanie trawienia i trawienia, rozgrzewanie żołądka, zwiększanie płynów, gaszenie pragnienia, picie i detoksykacja. Czy Qingwei Sheng Jin, trawienie i flegma, kac, detoksykacja, moczopędne i przeziębienie, kaszel i flegma, obniżają poziom cholesterolu we krwi.
Herbata Pu'er Ripe to Yunnan Dayezhong, suszona na słońcu zielona herbata będąca surowcem, po fermentacji i obróbce herbaty. Kolor jest brązowo-czerwony, a smak jest czysty i harmonijny. Ma unikalny Chen Xiang.
Cechy produktu:
Stopień: A
Opakowanie: Opakowanie kartonowe
Waga całkowita: 250 g / 8,81 uncji
Lista pakowania: 1 * Herbata Puer
Okres przydatności do spożycia: Im dłuższy, tym lepszy
Miejsce produkcji: Yunnan, Chiny
Data produkcji: 2008
Składowanie:
Chłodne i wentylowane miejsce, unikać bezpośredniego światła słonecznego.
Przewodnik warzenia:
Mrożona herbata:
1. Do pustych torebek po herbacie wsyp 1-2 łyżeczki herbaty i włóż do filiżanki.
2. Napełnij kubek wodą o fl.oz 90-99° (195-210°).
3. Poczekaj, aż zobaczysz, że liście herbaty są wydłużone. (3-5 minut)
4. Ciesz się herbatą.
Jeśli lubisz herbatę mrożoną, możesz dodać lód lub cytrynę.
Gorąca herbata:
1. Weź około 5 g herbaty i włóż je do imbryka.
2. Do dzbanka wlej przegotowaną wodę (około 90-99°C) (195-210°).
3. Około 5-8 sekund później podczas pierwszej rundy parzenia oddziel herbatę od wody.
4. Od kolejnych naparów oddzielić herbatę od wody w ciągu 10-30 sekund.
Pochodzenie: CN (pochodzenie)