Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:
F.H.U. AROMAR ul. Krasickiego 5 37-200 Przeworsk tel: 884 992 392 NIP: 7941709036 REGON: 180896420 e-mail firmowy: aromar5@o2.pl
strona www: www.aromar.pl
Sklep Czynny:
Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00
Sobota od 9:00 do 14:00
Regulamin, Płatności, Dostawa:
Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie
"O Mnie
|
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
HERBATA CZERWONA
CHINA PU - ERH
WIŚNIE W RUMIE
Smak: wiśniowo – rumowy.
Skład: herbata czerwona, wiśnie, aromat.
Herbata Pu Erh o niezwykłym wiśniowym smaku z kuszącym aromatem rumu.
Pu – erh Wiśnie w rumie to aromatyzowana czerwona herbata cesarzy
chińskich z prowincji Yunnan. Ma ona znakomite właściwości i wyjątkowy smak.
To odpowiednia propozycja dla osób ceniących prozdrowotne
właściwości Pu-Erh a jednocześnie nieprzepadających za jego
naturalnym aromatem.
Wiśnia - swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. dużym ilościom żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia czy witaminie C, P, A oraz z grupy B. W wiśni obecna jest również pektyna, która przyśpiesza tempo trawienia, obniża poziom „złego” cholesterolu, pomaga pozbyć się z organizmu szkodliwych toksyn, uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega nadciśnieniu tętniczemu. W wiśniach obecne są też cukry, białko, tłuszcze i węglowodany.
Wiśnie doskonale zaspokajają głód, dlatego są polecane osobom odchudzającym się.
PU - ERH to gatunek herbaty w Polsce zaliczany do herbat czerwonych (w Chinach zaś do "czarnych", gdyż Chińczycy dzielą herbaty według koloru suszu, a nie naparu, jak Europejczycy).
Uprawiana w Chinach od ponad 1700 lat. Ojczyzną Pu-erh jest region Pu- erh w prowincji Junnan na południu Chin.
Pochodzi z tej samej rośliny co herbata czarna, ale różni się od niej tym, że zostaje poddana dodatkowemu procesowi fermentacji, który nie niszcząc liści barwi ich krawędzie na czerwonawy kolor.
Czerwoną herbatę pija się zwłaszcza w krajach wschodniej Azji.
Jej zdrowotne działanie jest tym skuteczniejsze, im dłużej pozwala się jej
dojrzewać w odpowiednich warunkach.
Istnieje 10 kategorii jakościowych tej herbaty. Najlepsza jest pu-erh liściasta,
która ma delikatny aromat i dużą skuteczność działania.
Herbata ta zawiera dużo więcej mikroelementów, teiny, manganu,
wapnia, fluoru, olejków eterycznych i białka niż herbata czarna.
Właściwości czerwonej herbaty:
- Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych i stymuluje pracę jelit co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów.
- Reguluje przemianę materii – reguluje masę ciała.
- Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie.
- Czerwona herbata jest obfita w związki mineralne i mikroelementy fluoru, wapnia, manganu i teiny.
- Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka.
- Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu pokarmowego i wątroby.
- Zawarty w niej fluor pomaga chronić zęby przed próchnicą.
- Poprawia koncentrację i nastrój.
- Przyśpiesza usuwanie toksyn z organizmu. Ma działanie moczopędne.
- Wzmacnia organizm.
Czerwona herbata Pu-erh, ze względu na swoje dobroczynne
właściwości, nazywana jest czerwonym złotem, eliksirem cesarza, czy
"mordercą tłuszczu", gdyż wspomaga walkę z nadwagą.
Pu-erh w trakcie procesu produkcji nabiera wielu właściwości
przyśpieszających nasz metabolizm, a co za tym idzie zwiększa spalanie
tłuszczów.
Badania dowiodły, że 88% osób z dużą nadwagą, które piły regularnie 3 -
5 filiżanek herbaty Pu-erh traciły w ciągu miesiąca 3 - 10 kg przy
normalnym sposobie odżywiania, a spadek wagi był długotrwały.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o
temp. 95°C , parzymy przez 1,5 - 2 min.Tę samą porcję liści można
zaparzać kilkukrotnie, nieznacznie wydłużając czas parzenia.
Chińczycy piją tę herbatę bez żadnych dodatków, ponieważ cukier
neutralizuje większość jej właściwości.
Specjaliści zalecają pić 3-5 filiżanek dziennie czerwonej herbaty. Ogrzeje
nasze ciało, przepędzi zły humor.
|