Chapli Kebab 100g Shan
Shan Chapli Kebab Mięso i Kukurydza Patty
OPIS PRODUKTU
Shan Chapli Kabab Mix pozwala doświadczyć autentycznego tradycyjnego smaku pysznych kababów Chapli w stylu pasztuńskim.
OPAKOWANIE
100g Porcja
LISTA PAKIETÓW
Typ Format Waga SP Powder 100g
FAKTY ŻYWIENIOWE
Wielkość porcji: 1 łyżka (8 g) Porcji w opakowaniu
13
Porcje Par Zawartość
13
Ilość na porcję
5-6
Kalorie
25
Kalorie z tłuszczu
5
% dzienna wartość Całkowita zawartość tłuszczu 1 g 2% Nasycony 0 g 0% Trans 0 g Cholesterol 0 mg 0% Sód 1190 mg 50% Całkowity węglowodan 3 g 1% Błonnik pokarmowy 1 g 4% Cukry 1 g Białko 1 g Witamina A 8% Witamina C 0% Wapń 2% Żelazo 4% Procentowe dzienne wartości oparte są na diecie 2000 kalorii.
SKŁADNIKI
- Mąka pszenna
- Himalajska różowa sól
- Czerwone chili
- Kolendra
- Kminek
- Imbir
- Czosnek
- Suszona Cebula
- Nasiona granatu
- Czarny pieprz
- czarny kminek
- Cynamon
- Liście laurowe
- Liście kozieradki
- Carom
- Suszone Mango w Proszku
- Maltodekstryna
- Hydrolizowane białko sojowe
- Cukier trzcinowy
- Olej rzepakowy
- Kwas cytrynowy
- Dwutlenek krzemu (środek przeciwzbrylający)
Bez konserwantów
Bez sztucznych barwników spożywczych
WYMAGANE SKŁADNIKI
- Mięso mielone/mielone750g (600g mięsa + 150g tłuszczu / łoju)
- Pomidory1-2 średnie, cienkie okrągłe plastry
- Cebule250g / 3 średnie, bardzo drobno pokrojone w kostkę i wycisnąć w ściereczce, aby usunąć płyn
- Zielone chilli4-6 średnich, drobno posiekanych
- Pasta Piernikowa2 łyżki stołowe
- Pasta z czosnku3 łyżki stołowe
- Kolendra/świeża kolendra3 łyżki posiekane
- Jajka1-2, ubijane
- Olej do gotowania500 ml / 3 filiżanki, do płytkiego smażenia
- Shan Chapli Kabab Mix1 opakowanie, wymieszać w ½ szklanki wody
KROKI GOTOWANIA
- Wymieszaj wszystkie powyższe składniki z wyjątkiem oleju i dobrze ugniataj. Odstawić i marynować przez 30 minut.
- Mokrymi rękoma ułożyć cienkie płaskie kabab/burgery i wkleić z jednej strony plaster pomidora. Smażyć na chrupko z obu stron, aż się zrumieni. Propozycja podania: Podawaj na gorąco z pokrojoną w kostkę świeżą sałatką i Shan Tamarind / Green Chutney. Wskazówki dotyczące najlepszych rezultatów: Aby uzyskać bogatszy smak, dodaj 100 - 200 g szpiku kostnego wołowego i ½ szklanki mąki kukurydzianej do powyższego składnikants.