Przedmiotem aukcji jest certyfikowany ser góralski redykołka niewędzona, 5 szt. po 35 g.
Góralska redykołka to rodzaj sera wytwarzanego głównie na Podhalu. „Młodsza siostra” oscypka, często z nim mylona. Robiona z resztek przetworzonego bundzu, pozostałych z wyrobu oscypka. Występuje często w kształcie zwierząt, parzenic, serca lub wrzeciona. Zarówno ten ser, jak i SERY Z GÓR posiadają certyfikat Produkt Górski oraz Wyroby Naturalne Polska. Produkt pakowany hermetycznie po 10 serków 35 g każdy. Cena za opakowanie.
SKŁAD
Mleko krowie pełne surowe, podpuszczka, sól.
Ser tłusty naturalnie wędzony.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temp. 2-8 stopni C
Data ważności 1-2 miesiące (w zależności od partii produkcji)