CENOS SÓL PEKLOWA STABIL.660G ..
Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z najstarszych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia. Sól peklowa polecana jest do domowego wyrobu wędlin.
PARAMETRY PRODUKTU:
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Sól
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Przeznaczenie: Nie do bezpośredniego spożycia, idealna do peklowania mięs
Składniki: Sól NaCl 99,5%, Azotyn sodu E 250 NaNO2 0,5%-0,6%, Substancja przeciwzbrylająca E 536.
Waga jednostkowa brutto: 0,66 kg
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 99,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
.