Koncentrat ciasta do wypieku muffin w proszku 280 g
Bezglutenowe babeczki Celiko to sposób na szybki i prosty deser. Z mieszanki przygotujemy bezglutenowe muffinki, które możemy udekorować kremem, owocami, czekoladą i innymi dodatkami. Dzięki mieszance Celiko z przygotowaniem babeczek bez glutenu poradzą sobie mało doświadczeni cukiernicy. W pudełku znajdziemy 12 foremek.
Informacje dla alergików:
produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Sposób użycia/Zastosowanie:
zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem około 3 minuty. Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami i warzywami, bakaliami lub czekoladą.
Inne pomysły zastosowania produktu na opakowaniu oraz na stronie producenta.
Składniki:
cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu aromat, sól, substancja zagęszczająca - guma ksantanowa.
Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1617 kJ/386 kcal: tłuszcz: 19 g, w tym kasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g, węglowodany: 50 g, w tym cukry: 25 g, błonnik: 0,2 g, białko: 3,8 g, sól: 0,71 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
*Czasem mogą zdarzyć się braki w ofercie allegro. W takich sytuacjach kontaktujemy się osobiście. Prosimy o podawanie aktualnego numeru telefonu w celu sprawnego dostarczenia przesyłki.
Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.