Celiko Jagoda bezglutenowy budyń bez cukru
Celiko
Bezglutenowy budyń bez słodzików i bez cukru - to ty decydujesz czy i czym posłodzisz budyń. Budynie Celiko to certyfikowane produkty bezglutenowe, zawierają naturalne barwniki i dodatek owoców, soku owocowego albo kakao.
Celiko bezglutenowy budyń bez cukru i bez słodzików o smaku jagodowym z naturalnym sokiem owocowym
Masa netto: 46g
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, jagoda liofilizowana w proszku (0,5%), aromat
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku budyniowego: wartość energetyczna 352,0kcal/1474,8kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 86,0g (w tym cukry 0,7g), białko 0,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 1 porcji suchego proszku budyniowego (1/4 zawartości opakowania): wartość energetyczna 40,4kcal/169,6kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 9,8g (w tym cukry 0,0g), białko 0,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 100g gotowego budyniu po przygotowaniu z erytrolem lub inną bezkaloryczną substancją słodzącą i 500ml mleka 0,5% tłuszczu: wartość energetyczna 63,5kcal/266,2kJ, tłuszcze 0,4g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 11,8g (w tym cukry 4,7g), białko 3,1g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 1 porcji po przygotowaniu z erytrolem lub inną bezkaloryczną substancją słodzącą i 500ml mleka 0,5% tłuszczu: wartość energetyczna 86,7kcal/363,3kJ, tłuszcze 0,6g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 16,1g (w tym cukry 6,4g), białko 4,2g, sól 0,0g
Producent: Celiko S.A., ul. Świętego Antoniego 71, 61-359 Poznań
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed zawilgoceniem i źródłem intensywnych zapachów
Instrukcja:
Przygotuj 500ml mleka i opcjonalnie cukier lub preferowaną substancję słodzącą.
Zawartość opakowania rozmieszaj w 1/2 szklanki mleka odlanej z 500ml. Pozostałą część mleka zagotuj z wybranym słodzikiem, pod koniec gotowania wlej do mleka rozpuszczony budyń i mieszaj gotując do uzyskania jednolicie gęstej konsystencji, uważaj, żeby nie przypalić.
Podawaj na zimno lub na ciepło, można udekorować np. owocami.