Cukier wanilinowy bezglutenowy 32 g
Cukier waniliowy bezglutenowy. Dodatki do wypieków Celiko to produkty będące elementem uzupełniającym ofertę produktów bezglutenowych firmy Celiko. Idealnie nadają się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu. Są wytwarzane z wysokiej jakości składników, zgodnie ze standardami produkcyjnymi związanymi z produkcją bezglutenową i dietetyczną.
Produkty Celiko oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%), co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
Składniki:
Cukier, aromat: etylowanilina.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Dodatek do wypieków i deserów.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać soję, mleko, orzechy ziemne i laskowe.
Dane producenta/dystrybutora:
CELIKO S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań