Celiko Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek 200 g
Kruche ciasto bezglutenowe Celiko jest świetną bazą dla słodkich wypieków - ciasta, herbatników i ciasteczek. Możemy łączyć je z kremem, owocami, bakaliami i innymi ulubionymi dodatkami. Kruche ciasto bezglutenowe Celiko powstaje z wysokiej jakości składników.
Informacje dla alergików:
produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Sposób użycia/Zastosowanie:
zawartość torebki wysypać do naczynia lub na stolnicę. Dodać żółtko, olej (lub masło) i proszek do pieczenia. Posiekać na drobne kawałki, dodać wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły sie w kulkę (nieco mniej wody przy przygotowaniu ciasta z masłem). Wygniatać ciasto przez około 5 minut a następnie pozostawić w lodówce na około godzinę. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podsypać skrobią ziemniaczaną, i rozwałkować. Formować herbatniki wyciskając foremką lub przez maszynkę. Ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Upiec w piekarniku w temperaturze 220 stopni Celsjusza w czasie 15 minut.
Inne pomysły zastosowania produktu na opakowaniu oraz na stronie producenta.
Składniki:
skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1515 kJ/362 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 87 g, w tym cukry: 26 g, białko: 1,7 g, sól: 0,01 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
*Czasem mogą zdarzyć się braki w ofercie allegro. W takich sytuacjach kontaktujemy się osobiście. Prosimy o podawanie aktualnego numeru telefonu w celu sprawnego dostarczenia przesyłki.
Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.