CEBULA DYMKA WOLSKA 11-15 MM II 0,5 KG
Cebula dymka Wolska
Odmiana późna cebuli zwyczajnej, która nadaje się do przechowywania zimowego. Barwa cebuli słomkowa, miąższ biały, smaczny ,odmiana plenna.
Dzięki uprawie cebuli z dymki osiągamy wcześniejszy zbiór i dorodniejsze cebule. Cebulę dymkę sadzimy wczesną wiosną, zachowując odstępy w rzędzie co 7 – 10 cm, a między rzędami 25 cm.
Dymkę należy sadzić płytko, aby jej wierzchołek był tylko lekko przykryty.
Ze względu na płytki system korzeniowy cebula wrażliwa jest na niedobór wody.
Powinna być uprawiana w drugim roku po nawożeniu obornikiem i nie częściej niż co 3-4 lata na tym samym stanowisku.
Najwyższy plon cebuli uzyskuje się na glebach próchniczych, lessach, madach; nie udaje się na gruntach podmokłych i kwaśnych (optymalnie 6,5-7,0 pH).
Jest bardzo czuła na brak w glebie składników pokarmowych takich jak azot (brak wzrostu, żółknięcie), fosfor(powolny wzrost), potas (brązowienie wierzchołków szczypioru).
Cechy produktu:
- Cebula dymka
- Masa netto [kg (+/- 5%)] - 0,5kg
- Odmiana - Wolska
- Wielkość (Kaliber) [mm] - 11-15
Wszystkie wymagające produkty posiadają paszport.
Oświadczam, że zgodnie z Rozporządzeniem ParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) 2016/2031 z dnia 26 października 2016 r. w sprawie środkówochronnych przeciwko agrofagom roślin, zmieniającym rozporządzenia ParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) nr 228/2013, (UE) nr 652/2014 i (UE) nr 1143/2014 orazuchylającym dyrektywy Rady 69/464/EWG, 74/647/EWG, 93/85/EWG, 98/57/WE, 2000/29/WE,2006/91/WE i 2007/33/WE do każdej rośliny lub nasiona dołączony jest paszport.