Cebula czerwona ekologiczna, uprawiana metodą biodynamiczną, bez użycia: nawozów sztucznych, pestycydów, chemicznych środków ochrony roślin.
W cebuli znajdują się minerały takie jak: krzem, siarka, cynk, sód, wapń, potas i fosfor. Witaminy: C, B1, B2, E, K, PP oraz prowitamina A.
Cebula jest warzywem o niskiej kaloryczności i rewelacyjnych walorach smakowych oraz właściwościach zdrowotnych. Może stać się wspaniałym dodatkiem do kanapek, sałatek czy sera, jak również sosów i zup.
Bez względu na sposób przyrządzenia: gotowana, duszona, smażona pozostaje pełnowartościowa i nie traci swoich substancji odżywczych oraz witamin. Ważne jest jednak, aby ją przygotowywać zawsze pod przykryciem.
Cebula czerwona, jak i większość naszych warzyw pochodzi z certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego, które znajduje się w sąsiedztwie Puszczy Noteckiej.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
UWAGA! Dostawy za pośrednictwem kuriera realizowane są od poniedziałku do czwartku (nie chcemy sytuacji, gdzie nasze produkty będą przetrzymane przez weekend w magazynach firmy kurierskiej).
Kupując na naszych aukcjach za paczkę płacisz tylko raz. Można zrobić zakupy do wagi 30 kg (kurierzy).
Zapraszamy na zakupy naszych pozostałych warzyw, owoców i przetworów.