CASO SV 1200 PRO Smart
urządzenie do gotowania Sous Vide,
szybkie nagrzewanie dzięki mocy 1200 W, całkowicie wodoodporne,
Sous Vide Stick sterowane za pomocą aplikacji CASO Control
Cyrkulator Sous Vide pozwala gotować smacznie, zdrowo i perfekcyjnie. To urządzenie przeznaczone dla wszystkich ceniących smak i jakość przygotowywanego jedzenia.
Urządzenie do gotowania próżniowego sous vide. Pozwala na gotowanie, zapakowanej w specjalnych workach, żywności w wodzie w której stale kontrolowana jest temperatura. Dzięki specjalnemu procesowi gotowania oraz niskiej temperaturze obróbki uzyskamy produkt z pełnym wachlarzem walorów smakowych. Duża zaletą tej technologii względem tradycyjnego gotowania jest to, że witaminy, minerały i aromaty nie są wypłukiwane z żywności.
- Wymiary elementu dł. x szer. x wys: 8.5 x 6 x 33 cm
- Pojemność: 30 Litry
- Moc (W): 1200 W
- Napięcie: 230
- Waga produktu: 1 Kilogramy
- Marka: Caso
- Materiał: Stal nierdzewna Tworzywo sztuczne
- Kolor: Stal szlachetna
- Urządzenie do gotowania SousVide z prostym uchwytem do elastycznego gotowania SousVide na poziomie gwiazd
- Nadaje się do prawie wszystkich naczyń odpornych na wysokie temperatury
- Szybkie podgrzewanie wody dzięki mocy 1200 W
- Urządzenie całkowicie wodoodporne zgodnie ze standardem IPX-7
- Smart Control: SousVide Stick za pomocą aplikacji CASO Control (może nie być dostępna w języku polskim) można kontrolować i odczytać
- Cyrkulacja 3D: stała temperatura dzięki cyrkulacji wody
- Dodatkowo nadaje się do podgrzewania pożywienia dla niemowląt w szkle, do temperatury kuwertury w kąpieli wodnej, przygotowywania jogurtu i delikatnego rozmrażania produktów mrożonych
- Precyzyjna regulacja temperatury do 90°C w odstępach 0,5°C
- Funkcja timera: regulacja w odstępach 1-minutowych do 99 godzin, 59 minut
- Podgrzewa do 30 litrów wody z dokładnością do 0,5°C
Pakowanie próżniowe
Sous vide to określenie francuskie oznaczające „w próżni”. Potrawa, którą chcesz przyrządzić, pakowana jest w torebkę próżniową wraz z dowolnymi przyprawami. Następnie torebkę zanurza się w cyrkulującej ciepłej wodzie. Dzięki próżniowej torebce wszystkie smaki zostają zachowane, zamiast rozpływać się w kąpieli wodnej. Potrawa przyrządzana jest dokładnie w takiej temperaturze, jaką sobie zażyczysz i ustawisz.
Regulacja przez panel dotykowy
Łatwy w obsłudze panel dotykowy pozwala na regulację temperatury w zakresie od45 do 90°C. Można także regulować prędkość cyrkulacji oraz czas gotowania potrawy. Czas gotowania zależy od produktu oraz rezultatu, który chce się osiągnąć.
Mocowanie przy pomocy zacisku
Cyrkulator mocuje się do brzegu naczynia wypełnionego wodą za pomocą silnego zacisku – przypomina wówczas grzałkę zanurzeniową. Można tu użyć garnka lub plastikowego pojemnika w odpowiednim rozmiarze.
Cicha praca
Dzięki niskiemu poziomowi hałasu o wartości zaledwie 55 dB możesz stosować cyrkulator do gotowania sous vide wczesnym rankiem, późnym wieczorem lub nocą, nie zakłócając snu pozostałym członkom rodziny.
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Cyrkulator ma wbudowane zabezpieczenie przed przegrzaniem oraz zabezpieczenie przed niskim poziomem wody, które ostrzegają użytkownika, kiedy urządzenie zbytnio się nagrzeje lub poziom wody spadnie poniżej minimalnego zalecanego poziomu. Jeżeli takie sytuacje się przytrafią, na panelu pojawi się także kod błędu.
Produkt posiada certyfikat GS.
Certyfikat GS - to gwarancja braku substancji szkodliwych w urządzeniu i pewność, że urządzenie jest bezpieczne i niezawodne. Produkty te spełniają wymagania jakości i bezpieczeństwa określone przez niemieckie przepisy dotyczące bezpieczeństwa sprzętu i produktów (ProdSG)
Produkt posiada certyfikat GS.
Certyfikat GS - to gwarancja braku substancji szkodliwych w urządzeniu i pewność, że urządzenie jest bezpieczne i niezawodne. Produkty te spełniają wymagania jakości i bezpieczeństwa określone przez niemieckie przepisy dotyczące bezpieczeństwa sprzętu i produktów (ProdSG)
Każdy produkt przed wysyłką jest testowany.
Sprawdzony pod kątem zawartości i stanu technicznego. Sprzęt w 100% sprawny, kompletny.
Urządzenie powystawowe w idealnym stanie.