Zakwas żołądkowy Bołotowa
Znaczenie soków żołądkowo-jelitowych w organizmie
Obecnie mówi się dużo o jakości soków żołądkowych, mało kto wspomina o ilości jaką organizm powinien ich produkować.
Człowiek w ciągu dnia powinien wytwarzać 10-12 litrów soków żołądkowo-jelitowych. Płynna część tych soków jest filtrowania z krwi i wsiąka z powrotem do krwi w dolnej części jelita. Sok ten, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niedobór soków skutkuje zanikiem tkanki kostnej i mięśniowej.
Brak właściwej ilości soków żołądkowo-jelitowych może doprowadzić do depresji, chorób nerwowych i psychicznych, zaburzeń trawienia i funkcjonowania układu sercowego naczyniowego, skurczu mięśni gładkich, osteoporozy, chorób autoimmunologicznych, anoreksji.
Odpowiednie wysokie stężenie kwasu solnego w żołądku jest niezbędne do prawidłowego trawienia, które znacząco wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Soki żołądkowo-jelitowe poprawiają „jakość krwi” przez co działają antyseptycznie i zapobiegają przerostowi bakterii i grzybów w organizmie.
Dlaczego Carska
Doskonałym rozwiązaniem na poprawę funkcji organizmu jest „carska wódka”, która znana jest od ponad 200-300 lat, którą wspomagali się przy obfitych ucztach Carowie Wielkiej Rosji. Stosując systematycznie „Carską Wódkę” zwaną, także Zakwasem żołądkowym Bołotowa stymulujemy żołądek do produkcji soków żołądkowych o odpowiednim PH (0,9-3,0 PH).
W związku z tym „Carska wódka” jest stosowana w wielu dolegliwościach, które związane są z chorobami autoimmunologicznymi m.in. stwardnienie rozsiane (SM), zespół przewlekłego zmęczenia, choroby Hashimoto i Gravesa-Basedowa, cukrzyca insulinozależna, reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, zesztywniające zapalenie stawów, polimialgia reumatyczna, zespół Sjögrena, bielactwo, zapalenie wielomięśniowe, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry (AZS). Może ona być również stosowana zapobiegawczo.
Skład
Skład „Carskiej” – ewaluował przez dziesiątki lat obecnie funkcjonujący cztero-składnikowy przepis, składający się z kwasu solnego, siarkowego, octu winnego i tabletek nitrogliceryny jest mocno niekompletny. Sam Bołotow po wielu latach przyznał i odkrył w starych księgach Carskiej Rosji, że skład może różnić się znacznie w zależności od potrzeb organizmu. Różnice polegały na doborze odpowiednich ziół w zależności od dolegliwości organizmu. „Prawdziwy” skład ma ponad 20 składników, który zawiera miedzy innymi aminonokwasy, złoty wąs, ekstrakt z winogron i wiele innych ziół w zależności od dolegliwości. Sam proces produkcyjny wymaga kilku tygodni macerowania.
Dawkowanie
Jeśli stosujemy profilaktycznie najlepiej wziąć 2 razy dziennie: zaraz po przebudzeniu oraz przed obiadem po 1 łyżce stołowej (10 ml). Na duże „dolegliwości” „Carską wódkę” zaczynamy pić podczas każdego posiłku 5ml (łyżeczka do herbaty) przez 7 dni. Następnie zwiększamy do 10 ml (łyżka stołowa), także podczas każdego posiłku przez 10 dni. Docelowo Carską pijemy 4 razy dziennie, po przebudzeniu na czczo i przed każdym posiłkiem po 10-20 ml. Można również stosować środek doraźnie w przypadku zgagi czy niestrawności (przejedzenia) – 1 łyżka łagodzi sytuację.
Bołotow zaleca, abyśmy słuchali swojego organizmu i wybrali czy odpowiada nam picie Carskiej w trakcie posiłku czy przed. Istotne jest abyśmy zrozumieli jak ważne jest odpowiednie zakwaszenie żołądka przy problemach typu zgaga, refluks. Substancje zawierające inhibitory pompy protonowej nie łączymy ze spożywaniem Carskiej.
Z praktycznych wskazówek – warto odmierzyć w kieliszku ile ma interesująca nas dawka i pić z niego Carską .
Właściwości:
- Stymuluję i reguluje - „Carska”, stymuluję i reguluje funkcje wątroby i żołądka. Jest z sukcesem stosowana w wielu dolegliwościach, związanych z chorobami autoimmunologicznymi
- Profilaktyka. Stosując systematycznie „Wódkę Carską” zwaną, także Zakwasem żołądkowym Bołotowa wspomagamy żołądek do produkcji kwasu żołądkowego o odpowiednim PH (PH3)
- Na zgagę i niestrawność - Masz problemy ze zgagą lub niestrawnością? Spróbuj zakwasu żołądkowego prof. Borysa Bołotowa i przekonaj się jak szybko „Carska” poprawi trawienie i przyniesie ulgę.
REGENERACJA UKŁADU POKARMOWEGO MIN. NADŻEREK PRZEŁYKU I ŻOŁĄDKA.
Jednym z najważniejszych aspektów działania oleju rokitnikowego jest jego zdolność do stymulowania procesów regeneracji. Olej rokitnikowy jest doskonałym środkiem wspomagającym przy dolegliwościach układu pokarmowego. Łagodzi mdłości, wymioty, niestrawność, bóle brzucha i zgagę.
Owoc rokitnika jest jedną z najbardziej odżywczych i bogatych w witaminy roślin. Zawierają spore ilości witaminy, bogaty jest we flawonoidy, kwasy organiczne (głownie kwas maleinowy i szczawiowy) oraz wolne aminokwasy. Zasobny jest w kwas palmitynowy i palmitynowo-olejowy. Zawiera również wit. E, betakaroten, kwercetynę, izoramnetynę i kamferol.
Olej używany jest jako składnik kremów i balsamów, preparatów nawilżających, przeciw łysieniu i przeciw łupieżowi. Oleje z rokitnika zawierają wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych skóry ludzkiej. Kwas palmitynowy odpowiedzialny jest za szybsze ziarninowanie ran i regenerację naskórka. Olej wykorzystywany jest w kosmetyce do pielęgnacji skóry uszkodzonej przez promienie słoneczne (koi stany zapalne), służy do pielęgnacji cery zniszczonej, przesuszonej i łuszczącej się, niweluje przebarwienia skóry, naturalny bloker promieni UVA i UVB.
Z powodu dużej zawartości karotenów, tokoferoli i kwasów tłuszczowych, olej stosuje się w oparzeniach, odmrożeniach, odleżynach, uszkodzeniach skóry przez promienie rentgenowskie, trudno gojących się ranach, stanach zapalnych skóry, grzybicach, zapaleniu pochwy i szyjki macicy, nadżerkach, do płukania w stanach zapalnych jamy ustnej i gardła.
Poleca się stosowanie oleju z rokitnika w chorobach gorączkowych (wywołanych przez wirusy lub bakterie), stanach zapalnych układu pokarmowego i chorobie wrzodowej żołądka oraz dwunastnicy, w stanach zapalnych różnych narządów wewnętrznych, biegunkach, przy dolegliwościach gośćcowych, niewielkich krwawieniach, zakrzepowym zapaleniu żył, wysokim poziomie cholesterolu we krwi, schorzeniach skórnych, wypadaniu włosów.
Preparat polecany w celu uzupełnienia codziennej diety o składniki korzystnie wpływające na utrzymanie prawidłowego stanu układu trawiennego
Dawkowanie: Doustnie zaleca się 5 kropli do 1 łyżeczki dziennie podczas posiłku. W przypadku problemów trawiennych od pół do 1 łyżeczki na 30 minut przed posiłkiem (maksymalnie do trzech razy dziennie). Do płukania jamy ustnej 5-10 kropli zmieszać ze szklanką ciepłej przegotowanej wody i płukać dwa trzy razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Specjalne dawkowanie przy nadżerkach: 3 razy 5 ml dziennie 10 minut przed posiłkiem przez 15 dni (cała butelka)
Szanowni Państwo
Chcemy poinformować, że od niedawna zmieniona została szata graficzna znanego Państwu produktu "Carskiej Wódki"
Produkt będzie funkcjonował pod nazwą BALSAM BOŁOTOWA.
SKŁAD PRODUKTU NIE ZMIENIŁ SIĘ.
Prosimy, aby uważali Państwo na podróbki zakwasu.
Produkt z tą etykietą jest jedynym oficjalnie zatwierdzonym przez Profesora Bołotowa suplementem.