Jest to produkt robiony ręcznie z tolerancją wagi, która może odbiegać o 20 gramów od deklarowanej - 240 gramów. Wynika to z naturalnych cech dojrzewania ciasta, warunków atmosferycznych i ręcznej produkcji.
Zobacz film na Tik Tok-u. Pokazujemy tam, jak robimy naszą pinsę od podstaw. To produkt o jakości rzemieślniczej, który powstaje w naszej restauracji: https://www.tiktok.com/@schroniskobukowina/video/7229664353216204058
Nowa świeża 250-gramowa pinsa spód - idealna do własnoręcznego przygotowania autentycznej włoskiej pinsy w swoim domu. Wykorzystaj tę wysokiej jakości mieszankę składników, aby stworzyć pyszną pinsę w domu.
Pinsa powstaje na trzech rodzajach mąk: Caputo Tipo 1, Caputo Pizzeria typ 00, Caputo Semola jako podsypka z dodatkiem naturalnych składników: odrobiny słodu jęczmiennego (funkcja cukru) - jako starter dla drożdży, wody i soli.
Przedmiotem oferty jest 5 pins, każda zapakowana osobno.
Nasz pinsa spód jest wykonany z najlepszej jakości mąki, starannie dobranych składników i tradycyjnych receptur z Włoch. Dzięki temu, już teraz możesz delektować się autentycznym smakiem Włoch bez opuszczania domu. Zamów naszą świeżą 250-gramową pinsa spód i rozpocznij przygodę z wypiekaniem własnej pizzy (pinsy) już dzisiaj za 30 procent ceny w restauracji!
Przeczytaj co to jest:
1. Jest to świeże ciasto, wypieczone w 90 procentach.
2. Waga jednej pinsy to 240-260 gramów
3. Orientacyjne wymiary to 15x30 cm. Jest to produkt ręcznie robiony, ręcznie pieczony w pieciu o temperaturze 482 stopnie. Wymiary są orientacyjne i mogą się różnić o +/- 3 centymetry w każdą stronę
4. Wygląd pinsy jest różny, bąbelki i przypieczenia są w różnych miejscach. Ciasto przed pieczeniem dojrzewa u nas minimum 48 godzin.
5. Produkt jest produktem w kategorii super fresh - super świeże. To nie jest przemysłowa produkcja o dwuletniej dacie ważności. Pinsę traktujemy jako świeży produkt. Po otrzymaniu trzeba ją zużyć najpóźniej następnego dnia i przechowywać w lodówce. Można ją też od razu zamrozić, a później przed użyciem wyjąć pół godziny wcześniej do odmrożenia. Pinsa przechowywana dłużej w temperaturze pokojowej po prostu spleśnieje.
6. Na pinsę kładziemy ulubione składniki i umieszczamy w piecu na 4-5 minut w minimum 250 stopniach. Piec musi być dobrze rozgrzany
7. Pinsa jest pieczona na mieszance dwóch mąk włoskich: 00 i 1, z dodatkiem grubej semoliny, drożdży piwnych, wody i soli. W składzie nic więcej nie ma.
8.nie akceptujesz krótkiej daty ważności świeżego produktu, nie kupuj proszę w tej ofercie. Jest to świeżo pieczona pinsa, jakości premium, klasy super fresh, pozbawiona konserwantów i nie będzie miała długiej daty nigdy.
Zobacz poniższy film jak powstaje ten produkt. To nie film z internetu, ale film nakręcony w naszej restauracji, gdzie powstaje pinsa.
https://www.tiktok.com/@schroniskobukowina/video/7229664353216204058
Tak wyglądają gotowe już pinsy z dodatkami. Zjecie je w naszym lokalu po słowackiej stronie Łysej Polany w drodze na Morskie Oko.