Mąka CAPUTO PIZZERIA 00
- opakowanie 25kg
- mąka średniodojrzewająca
- dedykowana do puszystej pizzy neapolitańskiej
- znana i używana w pizzeriach na całym świecie
- W260-270
- wyprodukowana w młynach neapolitańskich
- zawartość białka 12,5%
Przydatność do spożycia:
min 6 miesięcy (zazwyczaj ok roku)
zawiera gluten
ANTIMO CAPUTO PIZZERIA
Najbardziej popularna mąka na świecie, korzysta z niej większość prawdziwych pizzeri rzemieślniczych włącznie z kultowymi miejscami typu Da Michele.
Laboratorium Caputo stale współpracuje z najlepszymi pizzaiolo na świecie w celu tworzenia jak najlepszych produktów, nie ma tutaj żadnej marketingowej ściemy, robiąc pizze na tej mące wg odpowiednich metod i receptur mamy pewność, że produkt będzie najwyższej jakości.
Ciasto należy przygotować w odpowiedni sposób - pierwsze garujemy w całości, następnie w kulkach.