Capocollo Salumi Schettino - włoska, długo dojrzewająca karkówka. Capocollo to kawałek mięsa wieprzowego, który marynuje się w czerwonym winie, soli i mieszance przypraw. Tak zamarynowana karkówka jest następnie suszona i trafia do dojrzewalni. Gdy Capoccollo dojrzeje jest krojone w plasterki lub na większe kawałki i trafia do pakowania próżniowego. Produkt włoski, importowany z Włoch.
Kupujesz produkt krojony na plasterki w dniu wysyłki. Capocollo kroimy maszynowo i pakujemy na tackę oraz wkładamy do pakowarki próżniowej. Taki produkt utrzymuje datę ważności przez dwa tygodnie. Capocollo wyprodukowała włoska marka Schetino. Jeżeli potrzebujesz produkt w całości, napisz o tym w komentarzu do zamówienia. Cały blok ma wagę około 1,2 kg.
Tak Capocollo wygląda fabrycznie zapakowane.
W dniu wysyłki Capocollo kroimy i pakujemy próżniowo. Taki produkt spokojnie wytrzyma dwa tygodnie. To wędlina dojrzewająca, więc nie szkodzi jej krótkotrwały transport.