Książka ze specjalną dedykacją od autorek i breloczek PANDA
Makowce, serniki, batony, pralinki, musy – w tej książce jest mnóstwo pomysłów na nietuzinkowe bezglutenowe słodkości, które możesz przygotować z użyciem sezonowych produktów i zamienników białego cukru. Ponad połowa z nich to słodycze wegańskie.
Znajdziesz tu przepisy na: • posiłki, które można zjeść na śniadanie – owsianki, placki, naleśniki i gofry,• przekąski, które można zabrać ze sobą do pracy – batoniki, muffinki, ciasteczka i eklerki,• pyszne ciasta – serniki (w tym wegańskie), ciasta kruche i ucierane z owocami, ciasta z kremami,• lody i musy ze zdrowych produktów, • torty na każdą okazję.
Monika i Angelika od ponad 10 lat zajmują się wypiekami bez glutenu i białego cukru, ale sięgają też po przepisy wegańskie. Obie ukończyły studia magisterskie na kierunku fizjoterapia. Monika pracuje jako instruktor fitness, a Angelika spełnia się jako wegański cukiernik. Tworzą duet znany w sieci jako Candy Pandas.