CAMU CAMU - sproszkowane jagody - 50g
(Myrciaria dubia)
Camu Camu jest niewielkim drzewem lub krzewem rosnącym w amazońskich lasach deszczowych, głównie na obszarze Brazylii. Owoce mają łagodny zapach. Miąższ jest lekko żółtawy, ale skórka ma intensywny kolor, od ciemnej czerwieni po purpurowoczarny.
Z owoców przyrządzane są smaczne, zimne soki chłodzące o wybitnym smaku. Wykorzystuje się je do produkcji soków oraz zagęszczonej pulpy. Mogą by mrożone. Owoc Camu Camu może być stosowany do wzbogacania takich produktów, jak soki owocowe, nektary, dżemy, lody, jogurty i napoje izotoniczne.
Składniki: owoc jagód Camu Camu (Myrciaria dubia) - sproszkowany 100%. Suplement diety.
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób użycia: jako dodatek do jogurtów, soków, mleka, deserów. Zaleca się spożywanie 1 łyżeczki dziennie (5 g) na dzień. Nie przekraczać zalecanej dawki w ciągu dnia.