CAMU CAMU BIO 21 g - PURELLA
Odporność + wapń + witamina C
Jagody camu camu rosnące na małym nadrzecznym krzewie charakterystycznym dla Brazylii i Peru zawierają więcej witaminy C niż jakakolwiek inna roślina na świecie. 1 łyżeczka sproszkowanych jagód dostarcza aż 10 razy więcej witaminy C niż 1 pomarańcza. Camu camuo lekko cierpkim wiśniowym smaku znane są ze swoich właściwości przeciwzapalnych i wspomagających odporność. Te superjagody są bogate również w inne (oprócz witaminy C) antyoksydanty i fitoskładniki. Doskonałe przy spadkach odporności, w stanach zapalnych oraz przy osłabieniu.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1329kJ / 317 kcal 16% Tłuszcz:
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone:
3g
1,1g
4%
6%
Węglowodany:
w tym cukry:
52g
4g
20%
4%
Błonnik: 26g - Białko: 7g 14% Sól: 0,082g 1% Pozostałe składniki w 100g produktu: witamina C 3000mg - 3750%*, żelazo 8,3mg - 60%*,
potas 1250mg - 62%*, wapń 408mg - 51%*
*) Referencyjna wartość spożycia dla
przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2 000kcal)
Sugerowana porcja: 1 łyżeczka (3g) dziennie.
Kraj pochodzenia: Peru
Producent: Purella Sp. z o.o.
Zieleniak24.pl - Kopiowanie zdjęć oraz opisów zabronione.