Dodaj aukcje do ulubionych (będą promocje)
Wita serdecznie ONE SHOT producent preparatów na :
CALIO butelka 500 ml.
to innowacyjny, skoncentrowany płynny nawóz wapniowy wytworzony z muszli skorupiaków morskich.
Dzięki płynnej formie i dolistnemu stosowaniu działa dwa razy szybciej od innych nawozów.
Skutecznie działa we wszystkich 4 fazach rozwoju rośliny:
- wzroście
- kwitnieniu
- owocowaniu
- przechowywaniu
CALIO jest produktem nietoksycznym, bezpiecznym zarówno dla środowiska, jak i zdrowia ludzi i zwierząt. CALIO posiada świadectwo kwalifikacji produktu do stosowania w rolnictwie ekologicznym.
CALIO:
- zapobiega chorobom roślin spowodowanych niedoborem wapnia
- zwiększa masę roślin i owoców
- zwiększa twardość owoców
- wydłuża przechowywanie zbiorów
Zalety produktu Calio:
- naturalny - produkowany ze skorup ostryg
- ekologiczny - bezpieczny dla zdrowia zwierząt i ludzi
- stosowany dolistnie - szybciej i skuteczniej działa
- bezpieczny - nie naraża na oparzenia słoneczne
- przydatny - działa we wszystkich fazach rozwoju rośliny
- wszechstronny - stosuje się go we wszystkich uprawach
- niezastąpiony - idealny przy niesprzyjających warunkach pogodowych
SKŁAD
Ogólnie: stężenie 0,1% (1 ml/ 1l)
Działanie Calio w okresach:
WZROSTU – Calio dzięki zawartości naturalnych chlorków dogłębnie przenika w struktury rośliny, szybko wchłania się, odżywiając ją od środka. Wapń rozchodzi się po całej roślinie wzmacniając ją od korzeni, aż po same liście. W ten sposób szybko zapobiega klasycznym niedoborom wapnia w roślinach. Jego skoncentrowana formuła i dolistny sposób podawania przyspiesza cały proces.
KWITNIENIA – Calio działając od środka rośliny wzmacnia jej system korzeniowy. Poprzez wzmocnienie ścian komórkowych znacząco przyspieszy rozwój upraw. Rośliny staną się zdrowsze, większe i bardziej odporne na uszkodzenia. Calio zabezpiecza rośliny przed przedwczesnym opadaniem pąków – dzięki temu zdecydowanie zwiększy się liczba owoców.
OWOCOWANIA – większa ilość pąków to więcej pięknych i zdrowych owoców. Calio podnosi jakość i wielkość zbiorów. Uodparnia owoce przed pleśniami. Zapobiega wewnętrznej karmelizacji, gorzką plamistością podskórną i innymi chorobami owoców.
PRZECHOWYWANIA – działanie Calio ma niebagatelne znaczenie przy przechowywaniu zbiorów. Dzięki poprawie ścian komórkowych owoce i rośliny można dużej przechowywać bez uszczerbku na ich klasie i jakości. Calio zdecydowanie przedłuża okres przechowywania zbiorów, jednocześnie zabezpieczając je przed gnicie
CZĘSTOŚĆ ZABIEGU
- jabłonie, grusze, stosowanie rozpocząć od fazy orzecha laskowego co 10-14 dni. W celu zapobiegania gorzkiej plamistości podskórnej (jabłonie) zabiegi należy wykonać na 4 i 2 tygodnie przed zbiorem., 4, *0,7 L/ha
- brzoskwinie, morele, stosować od zawiązania owoców, w odstępach co 10-14 dni aż do zbioru., 5, *0,7 L/ha
- czereśnie, wiśnie, śliwy, stosować po zawiązaniu owoców, powtarzać co 10-14 dni aż do zbioru, 3, *0,7 L/ha
- winogrona, stosować w okresie wzrostu roślin, 3, *0,7 L/ha
- inne warzywa, stosować w okresie intensywnego wzrostu, 3, *0,7 L/ha
- kapusta pekińska, stosować w okresie zawiązywania gŁówek, zabiegi powtarzać co 5-7 dni, 4, *0,6 L/ha
- seler, stosować od początku wzrostu korzenia, co 10-14 dni, 3, *0,6 L/ha
- sałaty: masłowa, endywia, lodowa i inne, stosować 2-3 tygodnie po wysadzeniu, szczególnie w fezie wiązania i intensywnego wzrostu główki, 3, *0,6 L/ha
- kapusta głowiasta, kalafior, brokuł, stosować w okresie zawiązywania się główek i tworzenia róż co 5-7 dni, 3, *0,6 L/ha
- ogórki, stosować po kwitnieniu w okresie formowania się owoców aż do zbioru, 3, *0,6 L/ha
- agrest, porzeczka, stosowanie rozpocząć na ok. 4 tygodnie przed zbiorem, podawać co 7-14 dni, 3, *0,6 L/ha
- pomidory, stosować od zawiązania owocu, w okresie wzrostu i dojrzewania owoców, 4, *0,4 L/ha
- papryka, stosować od zawiązania owocu, w okresie wzrostu i dojrzewania owoców, 3, *0,4 L/ha
- truskawki, maliny, zabiegi rozpocząć pod koniec okresu kwitnienia, stosować do zbioru, 4, *0,4 L/ha