Kupując u nas masz pewność zakupu oryginalnych produktów
Od 2006 jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem firmy Callebaut jednego z największych producentów czekolady z ponad 150 letnią tradycją, właściciela marek: Callebaut, Cacao Barry, Mona Lisa
Data ważności: 23.04.2026
Kakao 100% / Plein Arome / masło kakaowe: 22/24% / alkalizowane
Symbol: DCP-22PLARO-89B- 1kg
NOWE OPAKOWANIE ze struną
(bardzo ułatwia wielokrotne otwieranie i wielokrotne zamykanie torby oraz umożliwia precyzyjne ponowne uszczelnienie opakowania)
Jeden z kultowych proszków kakaowych Cacao Barry, Plein Arôme, wyróżnia się kojącym i znajomym profilem smakowym.
Ten w 100% proszek kakaowy ujawnia hipnotyzujący okrągły smak czekolady, po którym następuje nuta karmelu, pełnego mleka i migdałów, przywołująca na myśl ciasto czekoladowe z dzieciństwa.
Te nostalgiczne nuty w połączeniu z jasnym i ciepłym jesiennym brązowym kolorem sprawiają, że jest to idealny składnik Twoich przepisów, aby zadowolić konsumentów poszukujących smaków przypominających ich młodość.
Produkowane z najwyższej jakości ziaren z Afryki Zachodniej pozyskiwanych w zrównoważony sposób, to bardzo wysokotłuszczowe i lekko alkalizowane kakao w proszku jest doskonałą bazą do aromatyzowania, barwienia i teksturowania.
Produkt nie zawiera wypełniaczy czy ulepszaczy. Dostarcza niezapomnianych wrażeń smakowych będąc przy tym nieocenionym źródłem antyoksydantów, witamin, minerałów w tym duże ilości magnezu i żelaza. Polecane dla osób prowadzących intensywny tryb życia, podatnych na stres i zmęczenie celem uzupełnienia niedoboru mikroelementów.
Zastosowanie:
- idealny produkt na pianki, kremy, ciastka,
- brownie, babeczki, ciastka, muffiny, biszkopty
- lody,
- pokrycie wyrobów cukierniczych,
- dekoracje,
- gorąca czekolada.
Skład: Zawartość kakao: 100%, zawartość masła kakaowego: 22/24%
pH 6.8 - 7.2
Opakowanie: 1 kg
Przechowywanie: suche, ciemnym miejsce, w temperatura 12-20C.
Cacao Barry® z grupy Barry Callebaut oferuje szeroki zakres najwyższej jakości produktów kakaowych, polew czekoladowych, nadzień i produktów dekoracyjnych.W 1842 r., rozpoczynając swą działalność od kawy i herbaty, Charles Barry, prawdziwy innowator z pasją do czekolady, postanowił udać się do Afryki w poszukiwaniu najlepszych ziaren kakaowych, które pozwoliłyby mu stworzyć jego pierwszą czekoladę dla koneserów.Obecnie tradycyjna siła Cacao Barry® nadal leży w sprowadzaniu ziaren kakaowych z krajów ich pochodzenia, a także w perfekcyjnym opanowaniu procesu przetwarzania kakao.