Byczki, czyli inaczej sumiki karłowate to ryby słodkowodne, które charakteryzują się niezwykle delikatny mięsem. Tradycyjnie opieczone, zanurzone w oleju słonecznikowym, stanowią idealny składnik do dań z makaronem czy ryżem a także samodzielną przekąskę. Po utarciu sprawdzą się także jako pasta na kanapki.
Ryby urzekają niezwykłym smakiem. Warto po nie sięgać, ponieważ byczki są bogactwem kwasów omega-3, a także ważnych dla organizmu witamin i minerałów, w tym witaminy D, jodu czy selenu.
Składniki:
- Ryba Byczki 55%
- Olej roślinny słonecznikowy 44%
- Sól
W 100 g produktu:
- energia: 1957 kJ / 474 kcal
- tłuszcz: 46 g w tym kwasy nasycone: 5,4 g
- węglowodany: 0g w tym cukry: 0 g
- białko: 15 g
- sól: 1,4 g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 0°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent: Petropat
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia: 25/06/2024