Burundi Kayanza FW
Miejsce pochodzenia: Afryka
Rodzaj: Mielona
Waga: 250 g
Smak: Dobrze zbalansowana kwaskowatość świetnie współgra w tej kawie z delikatnymi nutami brzoskwini, miodu i kakao
Aromat: Nuty czarnej porzeczki, żurawiny, cydru z delikatnym finiszem karmelowym
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Burundi Fully Washed Kayanza uprawiana jest w rejonie Mutambu w prowincji Bujumbura w Burundi na wysokości od 1600m n.p.m. – 1950 m n.p.m. Plantatorzy w Burundi uprawiają arabikę w małych gospodarstwach rolnych. Plantatorzy poddają Arabikę Burundi FW obróbce na mokro. W rezultacie, kawa z Burundi uznawana jest za jedną z najlepszych kaw wschodnioafrykańskich. Arabika charakteryzuje się aromatem czarnej porzeczki, żurawiny oraz cydru. Dodatkowo, możemy wyczuć w Burundi FW nuty karmelowe.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.