Kawa Burundi Bujumbura Honey Specialty 1000g
- Plantator: Pascal Ntawuhezisi
- Region: Bujumbura
- Wysokość: 1700 - 1900m n.p.m.
- Odmiana: Red Bourbon
- Rodzaj obróbki: Honey
- Smak: ciemna czekolada, jagody
- Stopień palenia: średni
- Data palenia: kawy wypalane są na bieżąco, z reguły 2-3dni, a maksymalnie do 10 dni wstecz od daty złożenia zamówienia
- Mielenie: prosimy wybrać w komentarzu stopień mielenia z metodą parzenia.
Kawa pochodząca z Burundi Bujumbura ma czysty, delikatny aromat o bogatym body i lekkiej kwasowości.
Słodki i czysty aromat, wraz z innymi cechami kawy, często powoduje do porównywanie jej z kawami z sąsiedniego kraju - Burundi.
Wiodący rolnicy w regionie Bujumbura to Pascal Ntawuhezisi - właściciel 1000 drzewek kawowych oraz George Ntahonjaniye - właściciel 650 drzewek kawowych
Dan i Pontien, obaj urodzeni w Burundi, są właścicielami firmy Migoti Coffee Company, która zajmuje się przetwarzaniem wszystkich zebranych kaw z regionu.
Ich wizją jest łączenie lokalnych hodowców kawy z Burundi poprzez przetwarzanie wysokiej jakości kaw z nabywcami i palarniami z całego świata.
Wysyp wypalonej kawy do misy chłodzącej pieca
Ilustracyjne opakowanie kawy - opakowanie z wentylem i struną
Standardowo sprzedajemy kawę w opakowaniu z wentylem i ze struną, tak aby nie trzeba było szukać klamerek do zamykania otwartego opakowania, za dodatkową opłatą (w ramach opcji ZAPAKUJ NA PREZENT) kawę sprzedajemy w dodatkowych jutowych woreczkach.
Istnieje również możliwość wykonania opakowań personalizowanych.