Jubiler KLEIST
Bursztyn Bałtycki na nalewkę - 20 g (bez miału i pyłu z wierceń)
Receptura franciszkanina ojca Czesława Klimuszki:
- 50 g drobnych bursztynów,
- 0,5 l spirytusu 95%,
- Butla 0,5 l
Bursztyn wsypać do butelki z alkoholem. Macerować minimum 2 tygodnie w ciemnym miejscu. Nie zlewać znad pozostałego bursztynu. Nierozpuszczone bursztyny można ponownie zalać mniejszą ilością spirytusu aż do całkowitego ich rozpuszczenia.
Ten nalew w praktyce stosowany jest wyłącznie leczniczo. Najczęściej stosuje się kilka kropli do herbaty jako remedium na wszelkie infekcje jesienno-ziomowe.
Nalewka nadaje się do użycia wówczas, gdy nabierze pięknego, złocistego koloru.
Im dłużej stoi, tym cenniejsza jest dla zdrowia.
Oferujemy prawdziwy, naturalny bursztyn wydobywany ze złóż znajdujących się w Morzu Bałtyckim.