BURGERY WARZYWNE Z SOCZEWICĄ BIO 160 g - LOTUS
17,84
SKŁADNIKI
czerwona
soczewica* 25%, woda,panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól),
dynia* 11%, słonecznik* 7%, ziemniaki* 6%, cebula* 6%, por*
6%,płatki ziemniczane*,
marchew* 5%, sól morska, przyprawy*, olej słonecznikowy* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Pakowano w atmosferze
ochronnej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1082 kJ /259
kcal
Tłuszcz:11,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3
g;
Węglowodany: 29,0 g;
w tym cukry:5,9 g;
Błonnik: 6,8
g;
Białko:7,8 g;
Sól: 1,3 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierającegluten, gorczycę,
soję, migdały, orzechy nerkowca i sezam
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez
4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez
tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200
stopni Celsjusza przez około 10 minut
3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence
mikrofalowej z funkcją grilla
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni
Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu killu dni.