BURGER Z CIECIERZYCY Z ORKISZEM I BURAKIEM BIO 140 g - SOLIGRANO
SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy* (41%),mąka
orkiszowa
preparowana termicznie* (39%), cebula suszona*, przyprawy (sól, nać pietruszki*, czosnek*, chili*, imbir*, kolendra*, cynamon*, kmin rzymski*), burak suszony*
(5%)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Opakowanie zawiera 4 porcje po 35 g, 4 burgery.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1485 kJ/352 kcal Tłuszcz:3,3 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone:0,4 g Węglowodany:61,0 g wtym cukry:5,0 g
Błonnik:11,0 g
Białko:14,0g Sól: 2,5 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do miski, zalać 230 ml gorącej wody (ok. 80), dokładnie wymieszać. Pozostawić masę na 15 minut. Zwilżyć dłonie w zimnej wodzie, następnie ręcznie uformować burgery o grubości około 1 cm. Rozgrzać olej na patelni (3 łyżeczki). Smażyć burgery około 2 minut z każdej strony.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.