Posiadam w sprzedaży "Burak ćwikłowy z czarną porzeczką i lecytyną" o wadze 500 gram netto w postaci rozpyłowej (proszek).
Oferta obejmuje 2 (dwa) opakowania produktu po 500 gram każdy. W innej mojej ofercie dostępne jest pojedyncze opakowanie.
Tytułowy "Burak ćwikłowy z czarną porzeczką i lecytyną" jest starannie dobraną kompozycją, dzięki czemu, zawarte w niej składniki świetnie ze sobą współgrają, a zastosowana technologia obróbki produktu sprawia, że bogactwo minerałów i witamin zawartych w buraku ćwikłowym i czarnej porzeczce są wysoko przyswajalne, a także zachowują błonnik. Dodatek lecytyny z rzepaku poprawia rozpuszczanie witamin, które potrzebują do tego procesu tłuszczu. Produkt wspomaga układ krwionośny, krążenia, odpornościowy, nerwowy, pokarmowy. Wspomaga również oczyszczanie organizmu oraz odkwaszanie.
Szczególnie polecany jest dla osób chorujących na anemię związaną zarówno z niedoborem żelaza jak i kwasu foliowego, ponieważ burak posiada mnóstwo tych składników dobrze przyswajalnych przez nasz organizm i wspomaga wytwarzanie czerwonych krwinek. Dodatek czarnej porzeczki bogatej w witaminę C poprawia przyswajanie żelaza z buraka.
Zestaw składników bardzo dobrze wpływa na kondycję fizyczną naszego organizmu. Jego zalety na pewno docenią sportowcy oraz osoby pracujące fizycznie, ponieważ burak świetnie dotlenia tkanki poprzez zawarte w nim azotany, które w organizmie przechodzą w tlenek azotu, a ten rozszerza naczynia krwionośne. Stąd lepsze ukrwienie a tym samym dotlenienie organizmu, dzięki czemu mamy więcej sił witalnych.
Korzystnie wpływa na naszą kondycję psychiczną. Bogactwo witamin z grupy B zawartych w buraku wspomaga układ nerwowy a także dobrze wpływa na naszą pamięć i koncentrację.
Rozpuszczalny błonnik zawarty w buraku wspomoże oczyścić nasz układ krwionośny łącznie z najcieńszymi naczyniami krwionośnymi (naczynia włosowate), dzięki czemu możemy pozbyć się nadmiaru szkodliwego cholesterolu i dobrze dotlenić komórki. Niedotlenienie komórek często jest przyczyną migren, dlatego poleca się ten produkt osobom cierpiącym na migreny.
Burak wspomaga wydalanie toksyn, ponieważ korzystnie wpływa na pracę wątroby, jelit i nerek. Posiada tez właściwości zasadotwórcze, które regulują równowagę kwasowo-zasadową organizmu.
Produkt polecany jest dzieciom w okresie wzrostu, kobietom w ciąży i po porodzie, osobom starszym, kobietom przechodzącym menopauzę, osobom o słabej odporności, często przeziębiającym się a także zmagającym się z nadciśnieniem tętniczym oraz wszystkim, którzy dbają o swoje zdrowie i dobre samopoczucie.
Od wielu lat znane są zalety spożywania buraka czerwonego i czarnej porzeczki. Bogactwo minerałów i witamin w nich zawartych korzystnie wpływa na nasz organizm.
Burak czerwony: polecały nam go nasze babcie, kiedy byliśmy osłabieni, bladzi, dokuczały nam skurcze, co wskazywało na niedokrwistość. Szczególnie polecały go swoim córkom, kiedy były w ciąży, ponieważ często powoduje ona anemię.
Czarna porzeczka: znana ze swego bogactwa witamin i minerałów, co w połączeniu z burakiem i lecytyną potęguje działanie produktu.
Lecytyna: jest bardzo ważnym składnikiem naszej diety, pomaga w przyswajaniu przez nasz organizm witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz wspomaga pracę mózgu.
Produkt naturalny, bez sztucznych konserwantów z zastosowaniem nanotechnologii.
Dawkowanie:
- profilaktycznie, dla poprawy kondycji organizmu i dobrego samopoczucia - jeden raz dziennie jedna łyżka stołowa rozpuszczona w szklance letniej (nie gorącej) bądź zimnej wody lub soku,
- w stanach chorobowych 2-3 razy dziennie jedna płaska łyżka stołowa rozpuszczona w szklance letniej (nie gorącej) bądź zimnej wody lub soku.
Przeciwwskazania:
uczulenie na którykolwiek ze składników.
Skład:
burak czerwony, czarna porzeczka, lecytyna z rzepaku, maltodekstryna.
Kraj producenta:
Polska