Bezglutenowe bułki pita Incola to sposób na zdrowszy fast food także dla wegan. Do przyrządzenia pysznego i szybkiego obiadu lub kolacji, wystarczą ulubione dodatki i kilka minut w piekarniku. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułki pita powstały z myślą o osobach z różnego rodzaju alergiami pokarmowymi.
SKŁADNIKI PRODUKTU Skrobie (tapiokowa, kukurydziana), woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), inulina, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (zmielone produkty ryżowe), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
SPOSÓB UŻYCIA Bułkę podgrzej w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 6 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułkę przekrój i nafaszeruj ulubionymi dodatkami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1225
kcal 291
Tłuszcz 6,9 g
Kwasy 1,8 g
Węglowodany 51,3 g
Cukry 7,9 g
Białko 1,7 g
Sól 1,8 g
Błonnik 3,3 g