Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym 450g
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym to produkt uzyskany ze zmieszania tartej, środkowej części specjalnie wypiekanego pieczywa pszennego z mielonymi ziarnami złocistego lnu. Produkt zawiera tylko 1% skórki pieczywa, dzięki czemu panierka ma jasny kolor, a zmielony len nadaje jej unikalny zapach i smak.
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym doskonale sprawdza się jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych. Można nią również obsypać formę do pieczenia ciasta. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym idealnie przywiera do wybranych potraw, porównywalnie do efektów użycia mąki, a gotowane dania zyskują przyjemną chrupkość.
Bułka tarta z ze złocistym lnem mielonym sprawi, że przygotowane z nią potrawy nabiorą nowego, wyjątkowego smaku.
Składniki: bułka tarta pszenna - 50% (wypiek ze zboża zawierającego gluten), mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania – 50%.
Bułka tarta:
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna (energia): 1470 kJ/350 kcal
- Tłuszcz, w tym: 5,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
- Węglowodany, w tym: 40,5 g
- cukry: 2,8 g
- Błonnik: 21,0 g
- Białko: 23,1 g
- Sól: 0,8 g
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i przewiewnym miejscu.
Opakowanie: 450 g
Producent: Oleofarm, Polska
Data ważności: minimum 6 miesięcy
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i słońcem.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do użycia w ciągu dnia.
Produkt nie zalecany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dla małych dzieci.
Nie stosować w przypadku uczulenia na któryś ze składników.
Nie stosować po upływie terminu ważności.