Bułka tarta to produkt często stosowany w naszych domach. Tarte pieczywo pszenne zostało wzbogacone mielonymi ziarnami złocistego lnu. Produkt ma w składzie tylko 1% skórki pieczywa, czemu zawdzięcza jasny kolor. Ziarna lnu dodają bułce wyjątkowego smaku oraz aromatu. Bułka tarta z lnem mielonym dodaje potrawom przyjemnej chrupkości. Doskonale zastąpi mąkę. To znakomity dodatek do gotowanych warzyw, mięsa mielonego lub dietetycznych przekąsek. Może posłużyć jako złocista panierka do mięsa i ryb lub do obsypania formy do pieczenia ciasta.
Składniki:
bułka tarta pszenna (50%) (wypiek ze zboża zawierającego gluten), mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania: (50%).
Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna 1470 kJ / 350 kcal, tłuszcz: 5,9, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g, węglowodany: 40,5 g, w tym cukry: 2,8 g, błonnik: 21,0 g, białko 23,1 g, sól 0,8 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Termin przydatności do końca 12.2020