BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g - BIO RAJ
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA razowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, mąka ORKISZOWA*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1603 kJ / 378 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 76 g
w tym cukry - 1,5 g
Błonnik - 4,6 g
Białko - 12 g
Sól - 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 8.00
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 17.00
- Masa netto (g): 500
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 30
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 5.00
- Producent: BIO RAJ (konfekcjonowane)
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Polska
- Kraj pochodzenia: Polska
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO