OPIS
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
SKŁADNIKI
- mąka pszenna* 98%,
- sól 1,5%,
- drożdże 0,5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna - 1481 kJ / 349 kcal
- Tłuszcz - 1,0 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
- Węglowodany - 73 g,
- w tym cukry - 4,0 g
- Białko - 11 g
- Sól - 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.