Bulk Powders Białko Serwatkowe (WPC)
Białko Serwatkowe WPC to najlepiej sprzedający się produkt BULK POWDERS™ — ale także jeden z najpopularniejszych w całej Europie suplementów białkowych. Popularność ta w większości wynika z niskiej ceny. Bez wątpienia Białko serwatkowe to produkt o najlepszej cenie na europejskim rynku. Po prostu żaden inny producent nie dostarcza produktu o tak wysokiej jakości w tak niskiej cenie.
Białko Serwatkowe to doskonałe źródło koncentratu białek serwatki, który zawiera 82% białka z serwatki (dla produktu bez dodatków smakowych) i pochodzi od wiodących i pewnych europejskich producentów produktów mleczarskich. Będąca nie do pokonania jakość preparatu zapewnia też, że naturalnie obfituje on w glutaminian i aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach — dzięki czemu jest doskonałym wyborem dla każdego, kto potrzebuje zwiększyć ilość dziennie przyjmowanych białek. Białko Serwatkowe WPC jest suszone rozpyłowo, zawiera bardzo małą ilość lecytyny sojowej (0,06g soi na porcję), która jest stosowana jako środek instantyzujący dla lepszej mieszalności i zapobiegania tworzenia się piany.
Dzięki wysokiej zawartości białek czyste białka serwatki zawierają małą ilość tłuszczu, węglowodanów i laktozy — dostarczając prawie wyłącznie czystych białek.
Klienci często pytają nas, jak to możliwe, że WPC sprzedajemy w tak niskiej cenie. Odpowiedź jest prosta. Kupujemy surowiec w dużej ilości (jesteśmy jednym z największych nabywców białek serwatki w Europie), a gotowy produkt wytwarzamy sami, w naszym najnowocześniejszym zakładzie produkcyjnym. Z niego jest on dostarczany bezpośrednio do klienta, w najniższej cenie — także ze względu na dużą ilość sprzedawanego produktu, zysk z każdej sztuki może być mniejszy niż w przypadku innych marek.
Każdy smak preparatu Białka Serwatkowego WPC to też unikalny pomysł BULK POWDERS™. Zatrudniamy zespół technologów smaku, którzy ciągle opracowują nowe receptury. Do tej pory oferujemy produkt w ponad 15 smakach, a nowe, ekscytujące wersje już czekają na wprowadzenie na rynek!
Czyste białka serwatki są instantyzowane, co zapewnia łatwe mieszanie — koniec z grudkami w koktajlach białkowych.
Zastrzeżenie: Osoby stosujące produkt mogą reagować inaczej. Domniemane wyniki zakładają odpowiedni plan żywieniowy oraz treningi.
Stosowanie
Wymieszać 1 łyżkę (około 30 g) białka serwatkowego z 200 ml wody.
Spożywać 1–5 porcji dziennie, w zależności od zapotrzebowania na białko.
W przypadku chęci zwiększenia masy mięśniowej należy spożywać przynajmniej 2 g białka na każdy kilogram masy ciała. Jeśli więc ważysz 80 kg, potrzebujesz dziennie co najmniej 160 g białka, by zapewnić optymalny wzrost mięśni.
Białko Serwatkowe WPC wchłania się bardzo szybko, więc najlepszym momentem do przyjmowania go jest pora zaraz po przebudzeniu, przed śniadaniem, oraz zaraz po zakończeniu ćwiczeń. Wielu sportowców po ćwiczeniu przyjmuje podwójną porcję (60 g) białka, ponieważ zmęczony wysiłkiem organizm jest w stanie więcej go przyjąć.
Inną popularną porą na przyjmowanie Białka Serwatkowego WPC jest czas na 30–45 minut przed ćwiczeniem, pora między posiłkami — co zapewnia stałą suplementację organizmu aminokwasami, oraz moment przed pójściem spać. Wymieszanie białka serwatkowego z mlekiem zamiast wody pomaga opóźnić szybkość wchłaniania serwatki, przyjęcie więc takiej postaci suplementu przed pójściem spać zapewnia oczywiste korzyści.
Produkty współdziałające
Zalecane jest, by po ćwiczeniu lub treningu połączyć białko serwatkowe WPC z szybko działającym źródłem węglowodanów, jak np. Vitargo, skrobia kukurydziana woskowa lub dekstroza. Węglowodany te powodują skok insuliny, co zapewnia, że białko trafia do komórek mięśnia z rekordową szybkością. Im szybciej komórki mięśnia zostaną zaopatrzone w białko, tym wcześniej mogą uruchomić mechanizmy naprawy i wzrostu.
Ponadto Białko Serwatkowe WPC jest tak uniwersalne, że można je łączyć z praktycznie każdym rodzajem suplementu, od witamin do boosterów testosteronu.
Składniki Białka Serwatkowego WPC
Białko serwatkowe WPC — bez dodatków smakowych
Koncentrat niezdenaturowanych białek serwatki 82%, środek instantyzujący (lecytyna sojowa 0.4%).
Białko Serwatkowe WPC— z dodatkami smakowymi
Koncentrat niezdenaturowanych białek serwatki 82%, proszek kakaowy (smaki: czekolada, czekolada i mięta, ciasteczka czekoladowe, czekolada i pomarańcza), naturalny środek aromatyzujący, stabilizator (guma ksantanowa), barwnik naturalny (smaki bananowy i waniliowy: beta-karoten, truskawkowy i malinowy: czerwień buraczana), słodzik (sukraloza), środek instantyzujący (lecytyna sojowa 0.4%).