WINIARY Bulion warzywny słoik 160g
Kiedyś, żeby bulion nabrał smaku, trzeba było czekać… Dziś wystarczy sięgnąć po bulion w słoiczku WINIARY. Jego prosty skład i baza z wolno gotowanego wywaru sprawiają, że jest szybką i wygodną alternatywą dla domowego, gotowanego przez kilka godzin rosołu. Dzięki unikalnej, półpłynnej konsystencji i szybkiemu rozpuszczaniu się w płynach doskonale sprawdzi się nie tylko w zupach, ale także w drugich daniach. Bulion warzywny WINIARY to coś dla wegetarian! Wyważony w smaku bulion, przygotowany na bazie włoszczyzny. W jego składzie znajdziesz marchewkę, seler, pora i cebulę. Sprawdzi się nie tylko jako baza warzywnych zup i dodatek do bezmięsnych dań, ale także wtedy, kiedy potrzebujesz delikatnego bulionu, który nie zdominuje smaku dania, a jedynie subtelnie go podkreśli. Bulion w słoiczku WINIARY, tak jak domowe przetwory, jest pasteryzowany, dlatego po otwarciu trzymaj go w lodówce. Jest wygodny i wydajny — z jednego słoiczka przygotujesz aż 3,5 litra bulionu. Do przygotowania 1 litra klarownego bulionu wystarczą 3 łyżki na litr wrzącej wody. Chcesz podkreślić smak potraw? Po prostu dodaj go wedle uznania.
Skład:
Baza bulionu warzywnego 65,5% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,1% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń selera), olej słonecznikowy, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem), kurkuma.
Produkt może zawierać: mleko