BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %), ekstrakt waniliowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
- PKWiU: 10.89.19.0
- Jednostka: szt
- Masa brutto: 0,046
- Kategoria specjalna: _Budynie. galaretki. kisiele; _WSZYSTKIE; _**** HITY
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 1.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 10.00
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 15.00
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 200
- Masa netto (g): 40
- Producent: AMYLON (budynie. galaretki.kisiele.cukry. skrobie
- Producent - nazwa i adres: AMYLON A.S.. SVERMOVA 117. 580 36 HAVLICKUV BROD
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Kraj pochodzenia: Czechy
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI