BUDYŃ ŚMIETANKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
3,18
SKŁADNIKI
skrobia
kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka
(np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z
l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2
łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do szklanki mleka
wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać
rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest
przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość
energetyczna:1501 kJ /353 kcal;
Tłuszcz:0,5 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,1 g;
Węglowodany:87 g
w tym
cukry:0,5 g;
Białko:0,5 g;
Sól:0,02
g;
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed
słońcem.