BUDYŃ RYŻOWY MALINOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
SKŁADNIKI Skrobia ryżowa* (89,7%), maliny sproszkowane* (4,5%), suszone buraki czerwone * (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna:338 kJ /80 kcal Tłuszcz:1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,9 g Węglowodany:14 g w tym cukry:8 g Białko:3 g Sól:0,09 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.