BUDYŃ RYŻOWY O SMAKU BANANOWYM Z DYNIĄ BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
SKŁADNIKI Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna:338 kJ /80 kcal Tłuszcz:1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,9 g Węglowodany:14 g w tym cukry:8,0 g Białko:3,0 g Sól:0,09 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.