Budyń o Smaku Malinowym bezglutenowy bez dodatku cukru marki Celiko to popularny i pyszny deser. Wytwarzany w oparciu o tradycyjne składniki według starej, sprawdzonej receptury. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla wegan - możesz przygotować również na dowolnym mleku wegańskim. Świetnie nadaje się do wypieków. Budyń Celiko jest produkowany przy użyciu starannie dobieranych surowców, w oparciu o reżim bezglutenowy. Aby urozmaicić budyń można udekorować go owocami, dżemem, syropem owocowym lub bakaliami. Produkt posiada certyfikat bezglutenowości. Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych.
SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok malinowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok malinowy), aromat, barwnik: karmin.
Produkt bezglutenowy (PL-064-003).
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100g PRODUKTU
Wartość energetyczna 1456 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 86,6 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 0,3 g
Sól 0,04 g
SPOSÓB UŻYCIA
Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (około 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MASA NETTO
40g
Polecamy herbataczykawa_